Thursday, April 28, 2011

Tips JiMat Minyak ...

Harga bahan bakar kenderaan yang tidak menentu sejak 10 tahun lalu mempengaruhi pengguna kenderaan bermotor terutama kereta berusaha mengurangkan kadar penggunaan bahan bakar pada tahap paling minimum. Langkah ini sangat perlu kerana penggunaan bahan api paling minimum dapat menjimatkan perbelanjaan minyak petrol. Sehubungan itu, adalah penting bagi anda memerhatikan kadar penggunaan minyak kereta anda bukan semata-mata kerana harganya yang melambung tinggi ketika ini tetapi penggunaan minyak yang lebih daripada yang sepatutnya menandakan enjin kereta anda mengalami kerosakan. 



Memandu Dengan Kelajuan Yang Sesuai

Sikap dan cara pemanduan kerana banyak mempengaruhi penggunaan petrol kereta. Jangan gopoh dan membuat sesuatu secara mengejut. Misalnya ketika menuju ke plaza tol atau membelok di selekoh tajam, jangan sesekali menukar gear (misalnya gear 5) terus kepada gear rendah dan brek secara mendadak.

Kurangkan Berat/Bebanan Kereta

Anda juga perlu mengetahui apabila membawa bebanan yang lebih daripada kadar yang sesuai juga menyebabkan kadar penggunaan minyak melebihi tahap biasa. Jadi, jangan bawa barang yang tidak perlu (kereta anda bukan stor). Perhatikan dalam but kereta anda, mungkin ada banyak barang yang tidak sepatutnya berada dalam but tetapi dibawa ke sana ke mari. Penambahan berat sebanyak 50 kilogram meningkatkan penggunaan minyak sebanyak 2 peratus.

 


Tayar Diisi Dengan Tekanan Angin Yang Betul

Tekanan angin mesti betul. Tekanan angin yang tidak mengikut spesifikasi mengakibatkan penggunaan minyak ertambah 5 peratus. Carta berat dan tekanan angin biasanya terpapar di tempat mengisi angin di mana-mana stesen minyak. Jangan biarkan tayar kurang tekanan angin kerana ia menyebabkan kereta dipandu lebih berat dan ini tidak menjimatkan minyak.Tekanan tayar yang kurang menyebabkan menyebabkan penambahan penggunaan minyak sehingga 35 peratus. Periksa dan tetapkan tekanan tayar mengikut spesifikasi kenderaan anda sekurang-kurangnya sebulan sekali.


Lakukan Penyelengaraan Dan Servis Berkala

Penalaan enjin yang tidak sesuai meningkatkan penggunaan minyak sehingga lebih 50 peratus. Pastikan palam pencucuh, tali kipas dan penapis udara diperiksa secara berkala.

Kurangkan Kelajuan

Lebih perlahan anda memandu, lebih jimat minyak digunakan(dan tidak disaman). Memandu melebihi 90 kilometer sejam (km/j) meningkatkan penggunaan minyak. Secara perbandingan, pada kelajuan 100 km/j, penggunaan minyak bertambah 10 peratus, 105 km/j (15 peratus) dan 110 km/j (25 peratus).

Matikan Saja Enjin Kereta Jika Menunggu


Jika kereta tidak bergerak, matikan enjin jika sekadar menunggu seseorang. Menunggu suami, isteri atau kawan yang singgah di kedai runcit untuk membeli barangan kadang kala boleh menjadi terlalu lama. Ini mungkin kerana terdapat ramai pelanggan di kedai tersebut. Jadi, buka tingkap kereta dan matikan sahaja enjin untuk menjimatkan minyak kereta anda.



❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤


Bijak Dalam Penggunaan Gear

Pilih gear yang sesuai dengan kelajuan. Menggunakan gear rendah untuk kelajuan tinggi menyebabkan pembaziran petrol kerana tekanan terhadap enjin menjadi terlalu tinggi. Gunakan mod `ekonomi' jika kereta anda memilikinya. Pemanduan dengan kadar yang laju pada gear rendah boleh meningkatkan penggunaan minyak sehingga 45 peratus dari yang sepatutnya. Penggunaan kenderaan bertransmisi manual, membolehkan anda menjimatkan minyak.
 

Membrek Pada Jarak Yang Selamat

Jika anda sudah tahu di mana hendak berhenti, misalnya di tol atau stesen minyak di tepi lebuhraya, perlahankan kenderaan dari jarak yang selamat. Jangan membrek secara mengejut.

Rancang Perjalanan

Rancang perjalanan terlebih dahulu sebelum ke sesuatu destinasi. Ini dapat mengelakkan dari kesesakan lalulintas dan secara tidak langsung akan dapat menjimatkan minyak.

Panaskan Enjin Sebelum Memulakan Perjalanan

Hidupkan enjin sekurang-kurangnya 5 minit sebelum memulakan pemanduan. Ini untuk meningkatkan prestasi enjin dan memastikan enjin dapat berfungsi secara optimum.


Minimumkan Perjalanan Jarak Dekat


Kurangkan perjalanan jarak dekat kerana ini mampu meningkatkan minyak sebanyak 40 peratus. Sebagai langkah penjimatan minyak, eloklah menaiki motosikal atau mungkin berbasikal (jika di kampung) untuk ke surau atau kedai berhampiran.

Gunakan Saiz Tayar Dan Sport Rim Yang Sesuai

Saiz tayar dan sport rim yang tidak sesuai akan menyebabkan penambahan penggunaan minyak sehingga 10 peratus.

Isi Petrol pada Waktu Yang Sesuai

Waktu yang paling sesuai untuk mengisi minyak adalah di waktu pagi atau malam. Ini kerana pada waktu ini minyak petrol kurang termeluwap ke udara akibat cuaca panas. Elakkan mengisi minyak terlalu penuh atau sehingga tertumpah. Berhenti mengisi minyak selepas nozzle di pam minyak berbunyi "klik".


Kesimpulan

Jika anda mendapati penggunaan minyak kereta anda sebulan sangat tinggi, periksalah puncanya terlebih dahulu. Ia mungkin berpunca daripada keadaan teknikal kereta atau mungkin sikap pemanduan anda. Maka, sebelum membeli sebarang alat bantuan penggunaan minyak, di pasaran eloklah anda mengamalkan tip-tip yang dinyatakan di atas dan lihat perubahannya.





    




Free Image Hosting

Friday, April 22, 2011

Game Week 34 Tips - Fantasy Premier League


Goalkeeper

Jose Reina (Liverpool)

Also Worth Cosidering:

Mark Schwarzer (Fulham)

Defenders

Chris Baird (Fulham)
David Luiz (Chelsea)
Aleksander Kolarov (Manchester City)
Martin Skrtel (Liverpool)

Midfielders

Charles N’Zogbia (Wigan)
Matthew Jarvis (Wovles) 
Clint Dempsey (Fulham)
Frank Lampard (Chelsea)

Forwards

Didier Drogba (Chelsea)
Darren Bent (Aston Villa)
Andy Carroll (Liverpool)

Captain Tips

Bobby Zamora (Fulham)
Frank Lampard (Chelsea)
Darren Bent (Aston Villa) 

❖❖❖❖❖❖❖❖❖❖

 



    


Free Image Hosting

Wednesday, April 20, 2011

CouRse..



Hahaha.. Bag packing, wait for me Bangi.. tahun ni best, nominated utk 2 course dekat training center.. dapat la rilek2 free.. yg xbest, sbb esok kena kije half day sbb tak cukup org.. pttnya esok, aku travelling day.. 

Pape pn, enjoy time.. ahakz.. cam nak gi piknik je.. kang dalam klas, mula la tensen..  





    


Free Image Hosting

hOLiDay.. (xkeMana Pun)

Salam cuti.. huhuhu.. dh terlambat pn.. ingt pg nih nak ngayoh la seraun dua, hmm.. sedaq2 dh pukui 11 bape tah.. bgn je katil, kemaih2 skit, then selak tudung saji.. sib baek ada nasik goreng.. mak aku tadak arini.. gi ikut rombongan kemas ke kelompo.. nih, tgh tunggu nak menjemput mak la nih.. tak sampei2 lg.. kul 10 td baru ada kat simpang pulei.. jauh gak tuh..

Pas bgn je pg tadi, ingt nak gi la gunting rmbt.. smlm gi, org ramei.. elok sampei je kedai, mak aii, dok 4 org nunggu.. maleh aku.. alih2, aku gi la kedei ikan.. bli ulat singgit.. nak wat masak lomak cili api.. ahahah.. nak torai?? Gilo.. then, aku gi kat depan kedai tuh skit, cari port nak kutip daun ketum ketapang.. nak bubuh dalam okoriom.. ikan aku ni haa.. dh dekat 2 minggu tanak makan.. pasai pa tatau.. 

Brenang disisi daun ketapang..

 Sapa mau?? RM1000 kira setel laa.. ahakz

Sblm tdoq malam tdi, aku sempat Google skit pasai kelisa nihh.. Blog Arowanakuantan - http://cilired.blogspot.com/ suggest suh guna daun ketapang nih laa.. dulu time bela flower horn, rajin aku guna.. sbb ikan tuh salu sakit.. skang ni dh lama tak guna.. depa suggest bubuh black water pe tah.. mahei, aku tnya tadi, 300ml je dh lapan hengget.. baik aku guna daun ketapang je..

 Ubat, anti klorin dgn cloudiness removal.. blakang tuh, ulat (dlm tdung pink) - wat masak lomak aii..

*************************************

Then, lepaih settle bab ikan, aku pun rendam la slipa aku.. lama tak basuh kot.. ahakz.. yg nih aku slalu guna gi tusen.. Ummul suka la pakei.. tak malu toi.. ada hati nak test slipa i.. 

slipa lemas...


Lepaih rendam slipa je, trus aku gosok baju kije.. ikutkan, aku dh je gosok sampei jumaat nih, tp baru slma kena point tuk gi kusus urgent kat bangi.. jadi, kena la bawak baju yg semak smart skit.. dh siap dh.. Cuma tak buh lagi dalam sarung je.. aku pn tatau camne.. gi ngn officer.. kalo bawak keta sndrik, leh la gantung2.. nih ada lg 2 org..  hurmm.. 

 haa.. calon suami contoh ye puan2..

Pas je Zohor, aku kuar la balik.. nak gi cek kedei gunting rambut tuh, sampei2, tutup la plak.. makan kot “anei” nih.. takpe2.. tukaq gi plan B.. trus shoot gi tesco.. nak bli brg2 skit tuk gi kusus.. sampei je tesco, demn.. ramai kot keta paking.. semak nengok.. trus tukaq gi plan D.. gi The Store Kmt.. dekat je ngn tesco.. yg nih paking xramei.. huhuhu.. 

Abeh je bli, aku gi kedei balik.. haa… dh bukak.. rambut tak la pjg sngt pun.. tp lama tak pekena geleng2 letup kpala.. anei nih sorg je yg pandai buat.. time gunting tuh, dalam sok sembang2, aku pn petik laa. Aku tnya dia ada bla klisa x?? dia kata dulu ada la.. dh mati. Bela 13 tahun dia cakap.. ntah btoi ke idak, lu pk la sndrik.. aku gtau la yg ikan aku tamo makan.. anei suggest aku bli tablet kat kedai ikan lorong market pokok assam.. ada kedai apek tuh.. aku pun layan je.. then aku citer pasai daun ketapang tuh.. anei cakap tak efficient.. then sblm blah, anei ada cakap maybe dalam mulut ikan tuh kot.. bengkak ke ulser ke aku pn tatau laa.. 

 5 star barberian..

Then, pas balik umah, dah mandi suma.. layan Hawaii Five-O jap.. aku pn gi la kat ikan aku.. saje tenung2.. dia tak layan pn.. haram toi.. tp dok pasan la, dia cam asik bukak2 mulut dia.. cam ada sumthing.. leh jadik gak cakap anei td tuh.. last item yg ikan aku telan, cengkerik.. adakah terdapat kaki cengkerik sangkut dalam mulut ikan aku.. hurmm.. tawakal je la.. susah2 sgt, lepas je dalam sungai kat depan kawasan perumahan nih.. biaq ada migrasi skit dalam ekosistem sungai tempatan.. kebetulan plak kat kedai ikan tepeng nih ada juai kelisa kuning kecik.. dh lama aku target tuh.. dari form 4 lagik.. ahakz.. 

Dekat2 kul 4 camtuh, aku pn stady la sat fizik ngn buat preparation tuk subjek2 tusen yg laen.. boring2.. trasa cam zaman2 skula dulu.. tp apakan daya.. demi melihat kejayaan anak2 murid aku, I sanggup.. sampei la dkt kul 5 stgh kot.. tetiba je sampei seru.. “fidos…arini pe kata kayoh awai skit” kata aku dalam ati.. trus aku siap.. cuaca mmg tak mengizinkan .. tp standard la.. baru atlit kalo kayoh ujan2 nih.. hahahaha.. dapat la 2 raun lake tadi.. dekat2 20 km gak.. 

 dari tahun 2005 ngajo, ni la pensel box pertama aku sbg cikgu..

 Finally, my lovely one.. ahakz..

Elok je pas magrib, stndby suma barang nak keja esok.. then lepak jap tgk brita.. abeh je brita, layan Shark Men & Leverage.. 2 channel dlm 1 masa.. canggeh x?? bukan guna Byond 2 @ 2 dekoder, tp, time iklan je, tukaq la channel laen.. huhuhu.. la, dh dalam bilik.. tak larat dh nak tnggu mak nih.. tdoq dulu.. kang, berbunyi la tpon tuh.. chow.. 







   

Free Image Hosting

Tuesday, April 19, 2011

Daulat Tuanku..


Dilanjutkan Allah usianya Sultan
Adil dan murah memerintah watan
Ditaati rakyat kiri dan kanan
Iman yang saleh Allah kurniakan
Allah berkati Perak Darul Ridzuan
Allah selamatkan Negeri dan Sultan

  





    






Free Image Hosting

Saturday, April 16, 2011

Pilih , Jangan Tak Pilih ..

Salam.. tahniah pada BN sbb mng majoriti mudah dan dpt membentuk kerajaan di negeri Sarawak.. aku bukan la pro krajaan, tp BN ada dalam atiku.. yola, nak arapkan parti lain, aku tgk cam lagik truk je.. asik2 dok tuduh org.. itu tak btol, ini tak btol.. tp kat negeri sndri, anak negeri nak carik makan pn ssh.. alih2, kena kuor gi koje kat tempat org.. kekdg tuh bkn ape, yg dok nyokong pembangkang nih, ntah la.. kata perjuangkan Islam.. 

walopun aku ni bukan lulusan Al-Azhar, tp setahu aku, kita takleh memburuk2kan sesame manusia apatah lg memfitnah sesame kita.. nampak sgt percanggahan dalam perbuatan dan percakapan depa nih.. ni la asas yg paling kukuh menutup atiku dari memandang pihak2 yg cuba memecah blahkan bangsa dan Agama kita.. kalo bukak2 blog pro pembangkang, suma koje nak ngutuk aje.. idak la nak kata deme nih jahat, tp, dari dok ngate sane sni, kan baguih kalo deme nih pakat bg idea utk atasi kelemahan2 yg ada skang.. ini bising je lebih, tp solution, takde jugak..

arap2, the next election kat semenanjung nih, BN dapat menang majority lebey besar kat Perak nih.. bahkan, aku arap dapat gak tawan Selangor dan cuba mengugat DAP kat Penang dan PAS kat Kedah.. 

Arini, mmg memenatkan.. asey letak je pale, lena.. demm.. penat kot.. dari pg, kat tusen.. udah la yg dtg pn skit.. ada keushawanan ape tah esok.. aisey.. Effected klas & mood aku.. preparation dh buat.. skali, budak ramei tak datang.. sib baek yg clas Fizik nih, suma dtg..  walopn lmbt, siap leh bjalan2 lagi, tp takpe la.. janji deme dtg.. bila nengok bebdak nih sensorang, tringat time aku dulu2.. tp takpe la.. deme nih, bijak2 la gak.. Cuma, bueh je skit.. nasihat, xmakan saman.. huhuhu.. 

video

 rakaman amatur... memalu konon.. (bdk yg bertdung puteh tuh, tgh kunyah sirih ke u?)

tp so far, deme nih la bebudak terbaek yg penah aku ngajo dalam tempoh hampir 6 tahun aku kat Pusat Pendidikan Pintar nih.. jgn la prasaan lebey lak ye adik2 oii.. harapan aku pd deme nih, tinggi.. aku target2, busuk2, mesti dapat B ke atas la utk Fizik SPM 2011 deme nih.. aku nak deme ni jadik penanda aras dalam clas2 yg akan datang..dalam pada tuh, ajak la member2 deme dtg tusen nih skali.. bagi la ramei lg skit..



   


Free Image Hosting

Thursday, April 14, 2011

BaLik KaMpunG...

Salam.. perghh.. penat i 2day.. baru balik tusen.. arini, anak2 murid i suma bagus2.. datang awal kecuali ada la sorng nih.. lewat lam 10 minit.. hurmm.. dalam otw balik td, masa kat sebuah traffic light nih, ada la sorg mat rempit tuh, dia laju je trus & nyaris2 nak langgar moto yg dh sah2 mmg dia perlu berjalan memandangkan dia berada pada laluan traffic light ijau.. terseret2 motor mat rempit nih, tp tak jatuh pn.. tayar je seret sbb dia tekan brek..


Yg x tahan tuh (lum klimaks lg), mat rempit ni patah balik, siap kejo moto yg dia sndri nak langgor tadi.. bajingan toi.. aku pn dh cam ada rasa2 risau la.. dh la org moto tuh tadi cam org tua pas baru amik anak pempuan dia balik kije.. kang buatnya mat rempit ni wat pape.. dalam dok tnggu turn lampu ijau, aku nampak kelibat mat rempit tuh kuar balik dari lorong tuh.. dan ati ku berkata “tadak pape kot”.. tp skang baru aku terpikir, aku x p usha pn tadik.. mane la tau, jadik pape ke kat pacik tuh… dammmnn.. 

Mcm2 zaman skang nih.. smlm, aku cuti.. gara2 nak itut parent aku gi balik kampong.. ada urusan kat Felda.. mmg best.. kul 7.50 pg dh btolak.. aku bgn pn 7.40.. ahakz.. jenuh kena “bamboo” masa bgn tuh.. penat arr.. stady malam tuh.. sampai je kat pejabat Felda, org yg nak berurusan tuh tadak.. dia ada taklimat ttg denggi dekat dewan sebelah je pon.. tp dh maleh ngaco, abah pn ajak la gi tok umah Arwah tok.. jeng3x.. dh lama kot tak gi.. aku pn dh tak hapai jalan nak gi umah tok.. padahal dekat je ngn pjbt Felda..  bila sampei je kat umah tok, tringat dulu2..

 nun disana -> abah berdiri dekat kwsn bangsal.. blkg umah ada pokok2 nyoq tinggi yg aku mention kat perenggan 2nd last tadik.. ahakz

Dulu2 ada cam bangsal, tokwan bela ayam guna bekas cam tudung saji kat dalam bangsal tuh.. then bangsal tuh gak port melepak sefamily..  ada skali tuh, arwah tokwan nak ubah moto vespa paksu, alih2 terjatuh kat tepi periuk masak rending.. time tuh malam raya.. tahun 90-an dulu.. terbakar truk motor paksu..sib bek tak meletup .. Arwah makcik siap dh lari kuar dari umah.. yg tlg padam, paksu, abah dgn sape tah.. huhuhu.. tp skang, bangsal tuh dh tadak.. org yg sewa tuh kata runtuh.. anai2 makan kayu tuh.. pejadah la anai2 tuh pun, pdhai, dalam umah tuh memacam ada.. ada biskut, megi, nasik.. makan la mende2 tuh.. ni, gi makan kayu bangsal tuh.. ngek toi..


Dulu kat blakang umah tok, ada cam denai kot.. jalan kecik laa.. nak gi telaga.. Arwah tok slalu bawak aku ngn akak aku mandi telaga.. besh giler.. dh la sejuk.. m ndi dalam utan lak tuh.. skang nih, nak lalu pun dh takley.. byk sgt semak.. nak tngkp gmbr, tp cam horror je.. yg unik kat blakang umah tok aku nih, pokok nyoq dia suma tinggi2.. kaw2 pnya tinggi.. cam bangunan 3 tingkat.. maybe baja asli dari jamban berhampiran kot.. tp mmg tak penah la aku tgk pokok nyoq tinggi cam tuh..

meter paip.. dh tadak lagi batu cover tuh

Masa jalan kat blah depan, aku tringat yg time mak ndak aku blaja bawak moto.. terseret2 arwah tok & tokwan aku di seret mak ndak aku.. depa asalnya nak tlg tarik.. tp mak ndak aku pi “press” minyak.. pergh.. berlubang kaki tokwan kena batu yg cover meter paip tuh.. time tuh pg raya.. abah, pakcik dgn paksu tak balik lg.. aku uzur time tuh.. ahaha..


Then, sempat la abah jumpa ngn jiran depan umah, tok tuh aku pn tatau dh nama dia.. tp anak dia, Pe’ah tuh, mmg aku kenai.. makcik pe’ah.. huhuhu.. riuh2.. pok pek2… tp syoik.. pas mandi tempek muka dia dgn bedak sejuk, pastuh dok ikut la mak dgn abah aku ke sana sini.. ahaha..


umah makcik peah

Tak byk yg aku ingt sgt dh.. time tuh kecik lg.. yg aku tau, tokwan garang.. tp aku suka tidoq kat katil dia.. dia tak penah marah pown.. ahakz.. kalo cucu laen wat, dia halau je.. aku pn takut gak kat tokwan tuh.. Cuma, yg aku ingt, aku pnah tanya tokwan aku, nama2 moyang2 aku.. dapat la dalam 4 generasi ke atas.. sib bek tokwan aku ingt lg time tuh.. kalo dgn tok lak, aku ni mmg feberet dia time tuh, asal nak gi kuantan je, aku la yg jadik peneman.. sampai ponteng2 skolah..tok gi ngurut org bersalin, aku pn menempek skali.. ahahaha.. 


Hurm.. bila tringat balik, rindu sgt.. dulu ada kampong, skang, dh tadak sape.. sedey2..







    


Free Image Hosting

Sunday, April 10, 2011

3CH 3-CH RC Helicopter Mini Gyro Metal No. 9808

Heli (1 je), Manual, USB, 2 Tail Blade, 1 Main blade B, Remote & Kotak



 LED Depan (Putih)
Lampu LED depan ada 2. Belakang 1 (leh tukar2 kaler)

video

Video ni adalah sebijik dengan jenis helicopter nih. pada yang berminat bleh beli. Money back guarantee melainkan korang yang kasik rosak. Daripada 3 set tuh aku baru guna 1 je.. Kenapa ada 3? Sepatutnya aku punya 2 je & lagi 1 tu aku nak kasik anak buah aku, tp lepas aku tgk dia main heli aku tuh, aku tak rasa cam dia patut dapat heli nih. Lebey baek aku jual sbb aku pn nak pakei duit skang.. Kalo ada yang nak skali battery tuh, tambah lg RM20 je.. So total jadi RM100.. aku akan pos guna Pos Laju & nombor rujukan tuh akan aku bagi serta merta selepas aku pos..

Free Image Hosting

Thursday, April 7, 2011

anGer ..

Salam.. lama xupdate blog nih.. huhuhu.. arini mood xbaek skit.. suma pasal anak buah aku la nieh.. sibok sgt nak balik umah dia.. tak sabaq2.. tak dan2 aku nak kemaih meja suma kat depan.. suh tnggu 10 minit jap pn takley.. ngadu sana sni.. panggg kang, baru tau.. sib bek aku paksu yg berwawasan.. dia wat ape pn tak pnahnya aku nak marah.. ahaha.. 

Ramli (bukan nama sebenar)

Lwt ptg td plak, pancit kot time ngayoh.. pdhal ari2 aku dok kayoh.. cilake toi.. x dan 10 minit dh penat.. ahaha.. bak kata omputih, exhausted.. ni gara2 penat mental time kije la nih.. Senior Officer cuti smingguk, Assistant Manager “turun padang” ganti Senior Officer, mmg mcm gampang.. suh kije cam kerbau.. kerbau kalo bajak sawah pun, dia reti gak penat.. robot, kalo ari2 wat kije pn, lelama lingkup gak.. ni kan plak manusia.. jadah toi.. 

Dh la smlm pas balik tusen aku xley online.. ape jadah tah service provider satu nih.. sebut nama kang takut kena saman :-) huhuhu.. elok2 leh online, smlm tadak 3G.. mmg wat aku angin.. xkan nak bagi alasan sbb dinding umah aku lgi kot?? Kontrak pn dh tamat tempoh, aku dh guna lebey 6 bulan.. tetiba bila tadak 3G, “owh, maybe sbb dinding umah encik kot” .. nak kata bangang, serba salah.. pendam kang, tekanan plak aku.. 

As conclusion, pd anak2 murid I, u’alls sume jgn la sibok2 dok tenet sambil baca blog I nih ye.. tak sehat utk mental u’alls..lgpun, toksah dok kay-po2 k?? pd Ummul Athiyah, sila siapkan kerja2 yg diberikan pada ari Rabu malam lepas.. byk lg kiraan yg anda tak siapkan & tlg bersedia kerana anda adalah sasaran utama bagi setiap soalan yg ada.. 






   

Free Image Hosting

Monday, April 4, 2011

Keep on Movin ..

Being frustrated is a reality in our life. It is the part of a long journey on a single highway. On the highway, there are certain times that you will meet an obstacle on the highway. It just the matter either we will continue the journey or stuck with the matters. 

So, what do we need to do? I also don’t have any answer for this matter. But, it feels like I had been stuck for a long time. 

Our dream is to have everything in order. We like when they listen to us. We like to share everything with them and the most important part that we always try to protect them. We care about them. It is not an easy ways to suddenly care for other person. 

Maybe this is the time to moving forwards. There is no regret in the journey of our life..  
 







    


Free Image Hosting

Friday, April 1, 2011

Game Week 31 Tips - Fantasy Premier League


Goalkeepers
- Manuel Almunia (Arsenal) 

Also Worth Considering
- Jose Reina (Liverpool)

Defenders
- David Luiz (Chelsea)
- Chris Baird (Fulham)
- Christophe Berra (Wolves)
- Bacary Sagna (Arsenal)

Midfielders
- Damien Duff (Fulham)
- Antonio Valencia (Man Utd)
- Andrey Arshavin (Arsenal)
- Tim Cahill (Everton)

Also Worth Considering
- Samir Nasri (Arsenal)
- Ashley Young (Aston Villa)

Forwards
- Darren Bent (Aston Villa)
- Luis Suarez (Liverpool)
- Robin Van Persie (Arsenal)

Also Worth Considering
- Danile Sturridge (Bolton)
- Wayne Rooney (Manchester United)
  
Captain Pick

- Robin Van Persie (Arsenal)
- Damien Duff (Fulham)
- Antonio Valencia (Man Utd)





    




Free Image Hosting