Tuesday, August 31, 2010

Stats..


Click to view large image



Ahaha.. terkedu lubang idung aku tgk Flag Counter tuh.. last entry aku post ttg stats blog aku yg aku amek dari Blogspot sndrik.. pas photoshop simple2, aku pn upload laa.. tak tayep pape lg pn.. then aku lepak depan tv, layan kacang pe tah.. yg abah aku juai.. sedap kacang ni .. Brand Shong Tung pe tah.. halal beb.. ahakz.. 
 
Syedap ciot.. harga?? Kira anak branak pnya harga..
Tiap2 malam, stat org trawih je, aku pn kuaq la ngn bad.. lepak kat A.rahman sambil wat2 sembang cam lama tak jumpa.. pdhal ari2 kuaq kot.. then aku wat keluaq la kacang ni.. kasik dia 2, aku lak 3 pack.. krup krap krap kruk.. cedap eh.. tetiba, aku terpegan tgn bad.. opss??? Pekejadahnya bad nih.. adakah?? Tidak.. aku bkn gay.. rupenya dia nak rembat kacang aku.. cilake toi.. dh bg 2 pack pn tak ckup ka? Lg mau cukai pack last aku.. ahakz.. sib bek member..
Dah2.. aku cuma cam nak share ttg stats blog aku je.. cam tekejut dgn jumlahnya.. padahal “followers” baru 6 org je.. huhuhu.. tp aku bkn artis.. so tak cedap la buh followers.. aku tukaq la jadik frenz.. baru kiut skit.. total pageview 800 lebey kot.. ahakz.. aku bukan nak riak, tp mmg riak pn
Then, dalam aku dok lepak2 layan ttg SEO dgn certain coding utk blog neh, sambil try & error, so agak kerap la aku view page aku.. tup tap, perghh.. ada flag German siot… mane mai org gemen nih.. paham ke dia bahasa melayu?? Celah mana dia dapat add blog aku nih.. takkan artikel SEO yg aku baca td dh mula menunjukkan belang??
“Aku keliru.tp syok” bentak aku lam ati..
Nak kata ada keyword BMW , Mercedez Benz, hurm.. rasanya tadak kot.. aku pn refresh la page aku.. kot2 dia ada leave a msg ke ape ke..
wowWWw..!!
ada bendera Switzerland, Turki, France dgn Poland.. ahahah.. siap ada 23 user online kot.. aku rasa aku dh pecah rekod dunia blogging dalam blog aku sndrik.. maybe aku kena pertimbangkan utk wat alih bahasa bguntk blog aku nih.. jenuh la plak..
bila la nak naik bendera Jeponn sama Korea lak nih.. “yabusayukk” – btoi ka aku eja nih.. ahaha.. tp pape pn, CREDIT to all bloggers that support me from behind.. uiks.. cam lucah je bunyik.. aku blog ni pn, saje nak luahkan rasa ati aku je.. kalo ada yg nak baca, baguih laa.. dapat la gak korang jadik listeners reader yg baek..
selain dari tuh, aku gak dh buang widget2 yg tak penting dan kemaskini skit blog aku.. bukan ape, nak kasik ringan & cepat upload.. tenet kita masing2 pn bkn laju celah mana pn.. 
kira ok la tuh.. walopn depa suggest size blog kena kurang dari 100kb, alah, lebey 6 kb je pn.. tak luak mana eh.. hehehe.. dh la.. nak tidoq.. kot esok lambat pi keja lg.. kang ada lak yg nak kena penampaq ngn aku kat ofis sok.. ahaha..


Free Image Hosting

C-pat ... MerDeka..


c-pat .. ape itu c-pat?? Cpat itu ada sifat.. ahakz.. yakni perangai seseorang sama ada baik or buwuk.. mcm aku ni, sifat terpuji, keji.. hehehe..
antara perangai aku yg terkini adalah kerap akhir2 ni adlh bgn lewat.. cthnya 2day.. aku bgn 8.15 am kot.. masuk kije 8.45 am.. perjalanan amek masa lam 15 minit.. bygkan, camne aku leh sampei 8.46 am.. perghh.. mcm cinabeng.. dgn sakit pewutnya lg.. bawah keta pn tekepit2.. nk kata tidoq lmbt, tadak la lmbt sgt.. dh la skang Auditor ada kat bank.. yg sekoq ni, bila aku masuk je, trus dia usha2.. “pe tgk2?? Tak pueh ati?? Nak kena pukui?? “ kata aku lam ati.. ilek ah.. lewat seminit je pn.. tp yg pasti, aku nyenyak tido maybe sbb senang ati dikala CC kata arrears masuk arini.. bukak je pintu ke kaunter, “duit tak masuk lg mey?” .. aiseh.. terpacul soalan dari mulut dak gemok neh.. aku pn dh moral down nak kije.. alang2 down, bek lekpak lam jamban jap.. rindu siot kat jamban floor aku.. aritu paip rosak, siap tanak repair dekat sebulan.. jenuh aku cangkung kat tingkat 2..
abeh je ngulat, aku pn kuaq la.. aiseh.. ada briefing la plak.. lewat lg.. Auditor pn dok usha lg.. ilek laa.. cam tak penah lmbt je.. blagak kunun.. ada aku kesah?? Abeh je briefing, dalam mood kuciwa, geng2 makcik atas ni mula la nak booking duit.. cam cilake je.. aku dh suh amek last week kot.. nih, time ari busy la baru nak mintak.. cam aramjadah.. cukup je time, pintu bank bukak, perghh.. berduyun mai mcm esok nak kiamat dh.. padahal, leh je datang lusa.. stakat nak tukaq duit raya singgit = RM40, buang masa aku je.. dh tu, pack nak byk2.. duitnya skit je pn.. pnya la ramie arini.. sampai nak gusip2 pn tak sempat..
aku rehat arini 25 minit je kot.. balik 6.15 pm.. wadafak?? Kata rehat ½ jam, leh balik awal.. tp nak wat camne… ada awek dtg update software tiap2 pc lak.. kena la tunggu.. ahakz..
berbalik pd tajuk entry arini, aku nak share skit la dgn sesapa yg baca blog ni ttg sifat, sikap dan prosedur.. yg ptama, kalo angpa gi bank ke pape ke, wat urusan, dh la tak tekan no, then wat muka sememey celah tiang kaunter, kalo aku suh tnggu tuh, tnggu la.. bg la aku siap attend transaction cust sampei abeh dulu.. ni tak dan2 dh nak suh wat dia pnya.. pdhal nak tukaq duit ciput je pn.. dh tak tekan no, so tunggu la..
then, kalo teller kata TAKDAK, means tadak la.. reti bahasa tak?? TIADA = TADAK = TAKDAK .. dh bank Ngra kasik duit RM5 tuh yg recycle, celah mana aku nak cari yg baru pnya.. “ tukaq 5 hengget seratus dik.. “ aku pn jwb la, “erm, 5 hengget yg recycle je kak, yg baru tadak.. cam ni” sambil tunjuk kat dia.. then dia jawab “yg baru tadak ke dik?” .. pe bengap ke pe.. nampak tak word yg aku bold tuh.. dh orang kata tadak nak tnya lg..  then yg best lg “ awat tadak dik??. Nak skit je.. ssh nak dtg ni.. kije” abeh tuh, aku ni watpe?? Dok ngangkang?? Mengong toi.. nak tnya awat tadak la ape la.. mane la aku nak tau.. dh itu je yg center bank kasik, hamik je la..
yg lg best, dtg dah la kul 3.00 pm.. then ptg trip.. tnya duit baru.. “dh abeh bang..” .. “apa la.. org dtg jauh2.. ssh payah.. takkan tadak lgsg.. #$%$^%^%*&( “.. ni lg 1 spesies kat muka bumi ni.. dh la dtg lewat.. kita ada prosedur la.. sehari ada limit sekian2.. bukan byk pn.. kalo dh abeh tuh, dtg la esok.. ada aku kesah ke ang kije ke ape ke.. bukan aku tanak tlg.. tp aku nk tlg camne?? Dh la cust ramai.. nk suh layan betekak lak.. buang masa aku je..
then, kalo selain kes wit raya, kes nak kuaq duit.. yg si incik mak ni, ala2 dh tua sgt la pn.. lahir tahun 60-an kot.. tp takpe la, respek org tua.. dtg lak dgn anak.. pakei spek kemain lg.. cam la lam bank ni tembuih matahari tuh.. bila pangey no, dtg bawak borang kosong.. then “abg, nak amek seratus”.. aku rasa nak lempang je anak2 camni.. tak kan tak skula kot.. isi la borang tu dulu.. nama mak ang, jumlah nak kuaq.. bengap toi.. takkan suma aku nak isi.. mak aku ke?? Kalo camtuh, bek takyah teman.. suh je incik mak tuh dtg sorang2.. tak la aku paneh ati… nak2 plak yg ala2 kemaih.. pakai semat kemain.. cam artisan pn ada.. “ni, nak bayaq keta.. plat WTF 12345” .. borang mana incik oii.. lam ati aku berkata.. blagak diva, alih2 PNT (post no trans).. kuaq je mende alah ni, maknanya dh lebey 3 bulan laa.. lg mau maintain cool.. bila cek branch mana dia pinjam, tgk2 tepeng branch.. cilakaki toi.. p la bayaq kat tpg.. kalo dh PNT, aku nak kena call tpg suh release block dia tuh.. aramjadah toi.. acap je lebey..
branch aku dgn tepeng, kalo berlari pn, tak sampei 15 minit.. lg satu sifat terpuji adalah, “incik, leh tlg cepat skit tak.. sy ada kije ni” .. abeh tuh, aku tadak kije?? Kekdang nak kena sign dulu.. officer nak cek sign la ape la.. prosedur maa.. nak cepat, bukak la bank sndrik.. kaminya standard waiting time, 2 minit siot.. paling laju dan terbaek dalam mana2 bank kat M’sia ni.. kije cam robot dh.. nak kencing pn kena tahan.. sampei tekepit2 celah kangkang ni haa..
Moral of the story, tlg la paham kami sama.. kami kije bagai nak rak nak bagi the best service.. kena la paham sama .. ada benda yg transaksi dia amek masa.. bukan saje2 nak lengang kangkung.. kalo leh, aku pn tamau ngadap muka2 cust camni.. aku kalo gi pjbt pos pn, aku sabo je.. walopn lambat, tp ilek laa.. kekdang, ada prosedur dia.. jgn la nak men hentam je.. tak pueh ati??? Bawak la gi mahkamah.. tak kira la duit ang ke akaun ang ke, skali dh sign letter for opening new account, suma benda termaktub dibawah bank berkenaan.. try la saman.. wat bank lg kaya je.. ahaha
Kami ni suma, manusia je.. tak kira la kije pe pn, at least, pas siap, try la say thanks.. tak rugi pn.. malah, kekadang seronok kat dpt attend cust mcm ni.. kalo dtg lg, kelam kabut pakat nak attend..
Huh.. ngeluh japp.. wit tak masuk laie.. bak kata abah, "jgn dok arap sgt".. ahahaha.. abah, nape abah berkata demikian.. anak nak wit berkenaan… depa kata, masuk isnin ni.. arap2 ada laa.. aku nk bli dan blah.. waaa… dh la tarak cutie..
Merdeka..
Mlm ni, genap 53 thn kita merdeka.. byk erti dan kenangan utk kemerdekaan lam idup aku.. huhuh.. tamau nak citer.. Cuma yg aku nak share skit, tgk budak2 skang.. aku balik tusen td, ada budak merempit sambil pegang bendera M’sia dan jerit2 merdeka.. tgk kiri, tgk kanan, tadak keta jalan, depa pn blah.. padahal lampu merah kot.. no manners toi.. masa aku lepak kat a.rahman td, tgh minum.. tetiba dgr orang sorak2.. pehall.. rupenya, ramai gila mamat & minah rempit kena tolak moto sampai balai.. kena operasi la tuh.. kat moto siap terpacak tiang mop mak dia kot dgn bendera Malaysia.. sambut tuh baguih.. tp patut dgn cara camtuh??
Kekdang, rasa cam nak tnya je kat mat rempit ni….
-          Korang tau ke tempat pertama Negara kita diistiharkan merdeka??
-          Sape pahlawan Melayu yg perjuangkan kemerdekaan..
-          Silap2, bapak kemerdekaan pn depa tatau.. kena dia jawab “abah aku”.. mampuih..
Dh la bolan pose, berkepit sana sni.. wat2 sempoi celebrate merdeka.. tp ntah2 dalam ati zero je.. stakat nak “makan besaq” mlm merdeka je kot.. tatau la depa ni..



     Terjerit2..then langgar lampu merah lak.. tak merdeka laie nih.

Cirit lg la ang mlm ni Bad oii. .
Free Image Hosting

Sunday, August 29, 2010

Senwich, Duit dan duit..


Grrr..cejuk2.. td paneh, skang sejuk.. huh.. magiks toi.. cuba teka, why it’s happened?? Pe?? Tak dgq pn.. aku baru pas mandi daa.. paneh sgt td.. padahai hujan kot td.. lalala.. lama tak menaip.. bukan ape, aku pn tatau nak tayep ape.. bkn nak tayep sgt pn.. tp sbb nak tngu live score ni , jd aku pn blogging arr skit.. bukan ada gol lg pn.. dh la Jaskelainen kena tolak 3 point.. ngek toi.. sape suh kena red card… kan dah rugi dedua team aku..
Ptg td dh pulun tidoq.. mlm ni mesti takley lena pnya.. sok, mula la cam nak ngulat time kije.. sib bek kije bank ni pyh skit nak ulat2.. kalo kat u dlu, pakat tak pi clas dh laa.. rasa lapo la plak.. wat senwich jap.. nyam2x.. abeh la senwich mak aku nak sahuq sok.. tu la.. sape suh wat awai2.. lapaq malam2 nih.. td lak aku nengok mak dh terai senwich dgn sayur-sayuran pe tah.. u look green mom.. ahakz.. aku pn nak trai gak.. tgk ada tomato yg dh ptg ngn salad yg tak brapa cun.. try ngn tomato udah la.. roti 3 lapis..




ahakz.. camne la nak turun berat badan nih.. dok asik melantak ja.. cilake toi.. tp aku timbang kat lab mak aku tgh ari td, dh turun 3 kg takat ni.. hahaha.. system error pe mesin tuh… bukannya aku ngayuh pn bolan pose nih.. siap melantak cover seharian pn menu lg.. ahakz..
Hurm, tak sabaq nak tnggu esok neh.. CC abaq esok Arrears masuk esok.. hahaha.. sape yg tatau.. Arrears ni tunggakan gaji dari bank kepada majikan dari Jan tahun lepas.. yg dh lama kije, sakan la depa.. 9% tuh.. kalo sbulan gaji 2k lebey, 9% dh dekat rm190.. kali dgn 20bulan+2bulan bonuih.. kijam2..
Aku yg tak syok ni, dah la takdpt ex-gratia, arrears lak maybe kira dari start confirm.. wadafak.. aku confirm bulan 6 tp aku stat kije bulan 3 kot.. pdhal kalo ikut agreement, once confirm, mana ada naik gaji.. so pttnya aku kena la dapat dari bulan 3.. huhuhu.. tp tatau lak.. esok la penentuannya..
Tp lum masyuk lg, dh macam2 timbul.. ala2 cuba menonjolkan diri.. cthnya, bateri keta yg dh nak kong, aircond keta yg tetiba tak sejuk (siap kuaq habuk cam span lg), baju melayu kat Gene Martino yg murah dan semat, duit nak gi kuala kedah utk jd rombongan merisik bg pakcik aku (huh.. anak buah pn tak lepaih2 laie..), nak kena gi course lg kat bangi.. waaa… mane cukupp.. kos suma ni mau dekat 8ribu..
Ahaha, lantak la.. janji, aku nak rembat N97 mini.. cukup or tak, wat2 tak paham je la.. lain minggu baru susah ati.. huhuhu.. bak kata Man pd Mar “rewards ur self” .. cukup ke tak, janji aku ganti bateri & sevis airkond udah la.. raya tadak baju pn takpe..
Yg pakcik aku lak, dok nak tawen len.. tp takpe la.. dia duda.. yg aku ni??? Huhuhu.. bila nak tawen?? Kawan2 dok sibok btunang sana sni.. aiseh.. jem.. sok, aku nak lepak dgn sapa ?? depa ni sah2 kuaq dgn bini.. jenuh aku.. nak kata tadak calon, ada kot.. ahakz.. kot??? Tp, mana nak cukup duit lg.. keja lak dok tak dapat2 lg.. kije skang gaji pn ciput.. lepas sndri pnya guna ja.. takkan aku nak force tuk kawen gak?? Nak bg ank orang makan ape?? Bekebun depan umah dekat tanah sekangkang tupai tuh?? ahaha.. kot ley tanam padi ke sawit ke, takpe la gak.. ni nak tnm cabai pn tamau tumbuh.. silap aribulan, orang bandaran mesin je tumbuhan aku tuh..
Nk ngembala, duit pn tarak nak bli binatang.. stakat ikan kelisa, ikan laga dgn puyu tuh ada la.. ahakz.. takkan dh tawen ari2 nk goreng ikan puyu.. aku pn tak lalu nak makan ikan tuh.. ntah ape2 tah menu dia ari2 dari abah aku.. bukan leh caye sgt.. kekdg cicak pn jadik.. geli2.. ilek lu ah.. kalo nak tawen, aku kena :
-          Kasik kurus kan pewut dulu.. takut kang malam2 blaga pewut ja.. hahaha.. tp still maintain power.. mane aku tau ??? mau tau la.. ada bran?? Meh test.. ahakz..
-          Kena dapat kije gomen lu.. nak yg gred 41.. bukan pe, baru la stabil skit.. bak kata own, leh wat loan 200 ribu.. ahakz.. bank bapak ang kot bg own..
Tu je kot.. huhuhu.. maybe aku jugak perlu beli set lengkap Loreal Paris.. nak dapatkan look macm Aaron Aziz.. dulu, masa kecik2, ramei kata muka aku cam Rosyam Nor.. ahakz.. bukan aku kata, depa yg kata..
Dh la, penat aku taip.. ilek lu sat..


Free Image Hosting

Saturday, August 28, 2010

TanDa2 ajaL makin tiBa...


Tanda 100 hari sebelum hari mati.

Ini adalah tanda pertama dari Allah SWT kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka yang dikehendakinya. Walaubagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini cuma samada mereka sedar atau tidak sahaja Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu Asar. Seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan mengigil. Contohnya seperti daging lembu yang baru saja disembelih dimana jika diperhatikan dengan teliti kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar. Tanda ini rasanya lazat dan bagi mereka yang sedar dan berdetik di hati bahawa mungkin ini adalah tanda mati maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini. Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau mereka yang hanyut dengan kenikmatan tanpa memikirkan soal kematian, tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang munafaat. Bagi yang sedar dengan kehadiran tanda ini maka ini adalah peluang terbaik untuk memanfaatkan masa yang ada untuk mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan yang akan dibawa atau ditinggalkan sesudah mati.

Tanda 40 hari sebelum hari mati

Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu Asar. Bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut. Pada ketika ini daun yang tertulis nama kita akan gugur dari pokok yang letaknya di atas Arash Allah SWT. Maka malaikat maut akan mengambil daun tersebut dan mula membuat persediaannya ke atas kita, antaranya ialah ia akan mula mengikuti kita sepanjang masa. Akan terjadi malaikat maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas lalu dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung seketika. Adapun malaikat maut ini wujudnya cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.

Tanda 7 hari

Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang diuji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit yang tidak makan secara tiba-tiba ianya berselera untuk makan.

Tanda 3 hari

Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri. Jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti. Ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi. Telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk ke dalam. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

Tanda 1 hari

Akan berlaku sesudah waktu Asar di mana kita akan merasakan satu denyutan di sebelah belakang iaitu di kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu Asar keesokan harinya. Tanda akhir akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat dan ianya akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimah syahadah dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikatmaut untuk menjemput kita kembali kepada Allah SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula. Sesungguhnya mengingati mati itu adalah bijak


2 all Muslims..



Wallahualam.. tp tak rugi kalo ikut yg dicadangkan tuh.. 


Friday, August 27, 2010

Game Week 3 Tips - Fantasy Premier League


Gameweek 3 already! And it would not be suprizing to see another 6-0 this week either! The tips are below – best of luck guys!
GK
  1. Jaaskalainen (Bolton)
  2. Van Der Sar (Man Utd)
  3. Almunia (Arsenal)
Defenders
  1. Evra (Man Utd)
  2. Johnson (Liverpool)
  3. Ridgewell (Birmingham)
  4. Sagna (Arsenal)
  5. Cole (Chelsea)
  6. Ivanovic (Chelsea)
Midfielders
  1. Malouda (Chelsea)
  2. Lampard (Chelsea)
  3. Fabregas (Arsenal)
  4. Bale (Tottenham)
  5. Lennon (Tottenham)
  6. Milner (Man City)
  7. Scholes (Man Utd)
  8. Ireland (Aston Villa)
  9. Arteta (Everton)
Forwards
  1. Drogba (Chelsea)
  2. Chamakh (Arsenal)
  3. Carroll (Newcastle)
  4. Rooney (Man Utd)
  5. Tevez (Man City)
  6. Harewood (Blackpool)
  7. Ngog (Liverpool)
  8. Torres (Liverpool)
Who to make Captain?
  1. Drogba (Chelsea)
  2. Malouda (Chelsea)
  3. Rooney (Man Utd)
The Bet this week
Arsenal, Liverpool, Chelsea, Tottenham and Man United to Win.

florent-malouda-chelsea-2010

Ni prediction je.. aku tak rasa yg Glen Johnson akan  perform sama gak dgn Lampard, Fabregas, Rooney dan Ngog.. walopn aku arap Liverpool akan menang, tp aku tak rasa player Liverpool leh dpt point tinggi.. 
 
 Ke mana Joe Hart ??



Wednesday, August 25, 2010

Ex-Gratia


I had been waiting since June 2010 when they told me that we will get Ex-Gratia (something like Saguhati) as soon as possible..  After waiting for about 3 months, last week they told me that the Ex-Gratia payment will be credited with our salary on 25th August 2010.. So, I just keep counting until today.. Unfortunately, when I updated my passbook around 10.00 am, the only payment credited to my account are my salary.. I’m very upset.. After do some investigation and ask the Chief Clerk, she told me that I didn’t get the payment because my service upon confirmation until now still less than one year.. I’m doubt about it.. After arrived at home, I find my confirmation letter.. I has confirmation since June 2009 and its about 14 month already.. Then, I directly call my CC at the bank this evening and explain to her. Then she told me that the payment based on our performance last year, means starting from January until December.. I start working on Mac 2009, so I’m not eligible for the payment..
The second thing are about the COLA and salary adjustment.. We should get our COLA and new salary this month but this still no changes in our salary payment.. 
The main thing  that I’m not satisfied are because there told us that the payment will based on July 2010 performance then when management do the briefing, they told us that everyone will get the payment..  But now, they change the terms already..
Some people say that I’m still young, but is it means that young person doesn’t need any money to use especially when Hari Raya is coming.. We also need to do some preparation , not for our self only but for our family too..  
From what been told by CC, management will decide either you eligible to get the payment or not.. 
This Is not fair..   
“Ask less, Give More”
The golden phrase that been stick on our board.. So nice.. But we give more already, but get nothing.. I didn’t expect to get 1 month payment, but at least they should pay me based on my 10 months performance.. RM100 or or RM200, enough already.. But, I got nothing..
In honour of Ramadhan, there’s a lot of test that Allah give to me.. Hope, I can survive and continue my life in a better way.. 

Game Week 3 - Fantasy Premier League


Utk game week 3 ni, aku dh register 1 lg ID baru dekat Fantasy Premier League utk pastikan season di aku dapat collect point sebanyak yg mungkin.. 


Satu ilmu baru yg aku dapat adalah player Chelsea adalah antara player yg paling byk dapat point.. diikuti oleh Arsenal dan M.U.. memandangkan City skang dh ada byk top player, jd aku pn amek la Tevez dgn Joe Hart.. Hart perfrom 2 minggu nih..
Dan kalo ikut friendly dan 2 game lepas, aku confident yg Drogba dan Chamakh akan score hampir di setiap game.. yg aku kurang yakin skit, Walcott.. tp takpe.. try tgk dulu dia perfrom mcm mana.. Asalnya nak amek Malouda, tp mahei sgt.. tak cukup budget.. lgpn dh byk player dari Chelsea..  

Tp yg pasti, aku kuciwa dgn pretasi Liverpool dan aku rasa yg Liverpool tak mampu perform season ni.. 

Ni lak formation aku utk main ID aku .. Cuma aku rugi dalam 20 point last week sbb aku transfer 5 player.. huhuhu.. Transfer terbaru minggu ni adalah Gareth Bale.. aku juai Reo-Cooker..  
So, juz wait & see which player and formation is the best..